Skip to content Skip to footer

BELA VINA

Malvazija

1 vinski kupon

 

Malvazija je vino slamnato rumene barve z zelenimi odtenki, polnega okusa in z značilno sortno cvetico. Grozdje je trgano ročno v septembru. Okus je svež, zmernega telesa in z dolgim pookusom. Malvazija je vino s prijetno kislino, zmernim alkoholom in intenzivnim okusom. Arome spominjajo na cvetove akacije, citrusov, eksotičnega sadja in belega popra. Vino maceriramo 3 dni in zori v posodi iz nerjavečega jekla. Priporočamo ga k ribam, rižu, belemu mesu in svežim sirom. Serviramo ga pri temperaturi med 12 °C in 14 °C. Vino, polno svežine.

SIVI PINOT

1 vinski kupon

 

Sivi pinot je elegantno vino zlato rumene barve z izraženimi oranžnimi odsevi. Grozdje je trgano ročno v septembru. Okus je mehak, zrel, s sadnim začetkom. Okušamo lahko note zrelih marelic in melon, z uravnoteženimi kislinami in sortno značilnostjo. Vonjave so intenzivne in kompleksne. Vino ima prijetne cvetne arome, ki s časom pridobivajo sadne in nekoliko začinjene note. Vino maceriramo do 3 dni in zori v posodi iz nerjavečega jekla. Priporočamo ga k lažjim jedem. Serviramo ga pri temperaturi med 12 °C in 14 °C. Vino, ki je enostavno očarljivo.

ORANŽ

1 vinski kupon

 

Oranž je zvrst zlate barve z oranžnimi odtenki iz malvazije, vitovske grganje in sivega pinota. Grozdje najboljše kakovosti je trgano ročno v septembru. V ustih je vino suho, uravnoteženo, krepko in toplo (tudi zaradi vsebnosti alkohola). Ima medene note in dolg pookus. Vino ima aromo po citrusih s senenimi notami. Vino macerira 35 dni in zori v rabljenih hrastovih sodih 20 mesecev. Zaradi načina pridelave je vino skoraj brez konzervansov. Priporočamo ga k močnejšim mesnim jedem in sirom. Serviramo ga pri temperaturi med 10 °C in 12 °C. Vino za radovedne.

SELECTION BELO

1 vinski kupon

 

Selection Belo je zvrst slamnato rumene barve iz malvazije, chardonnaya in sivega pinota. Grozdje najboljše kakovosti je trgano ročno v septembru. Okus je dozorel in intenziven, prevladujejo arome akacije in vanilije. V ustih je vino suho in dozorelo. Začutimo lahko več taninov in dolg pookus. Je zelo mineralno vino. Maceriramo ga 3 dni in zori v rabljenih hrastovih sodih 50 mesecev. Priporočamo ga k mesnim in ribjim jedem. Serviramo ga pri temperaturi med 12 °C in 14 °C. Vino, polno skrivnosti.

RDEČA VINA

TERAN

1 vinski kupon

 

Izbrani teran PTP je vino intenzivno rdeče barve z vijoličnimi odtenki iz 100-odstotnega refoška najboljše kakovosti, trganega ročno pozno v septembru. Vino je polno, izrazito, srednjega telesa in sadnega karakterja. Zaključuje se počasi in z žametnim občutkom taninov. Ima zrelo sadno cvetico, ki spominja na maline, robidnice in zrele gozdne sadeže. V ustih deluje sveže in se zaključi z občutkom sadežev, ki smo jih prepoznali v vonju vina. Maceracija poteka od 10 do 12 dni. Izbrani teran PTP zori v nerjaveči jekleni posodi in velikih hrastovih sodih. Priporočamo ga k suhomesnatim jedem, zlasti h kraškemu pršutu, zašinku in drugim mesnim jedem. Serviramo ga pri temperaturi med 14 °C in 16 °C. Vino, ki ustvarja spomine.

PENINE

PENINA MALVAZIJA

1 vinski kupon

 

Penina Malvazija je Charmat penina zlato rumene barve iz 100-odstotne malvazije. Grozdje najboljše kakovosti je trgano ročno v poznem septembru. Penina je mlada, sveža in lahkotna, s sadnimi aromami marelice, citrusov in jabolka. Je suha, skoraj brez preostanka sladkorja. Vino macerira do 3 dni pri kontrolirani temperaturi in zori v nerjavečih jeklenih posodah. Priporočamo jo kot aperitivno vino, zelo lepo se sklada tudi z lažjimi mesnimi in ribjimi jedmi. Penina za najlepše trenutke. Pridelana s spoštovanjem do narave in tradicije.

PENINA rose

1 vinski kupon

 

Penina Rose je klasična penina rožnate barve iz 100-odstotnega refoška najboljše kakovosti, ki je trgano ročno v poznem septembru. Ima zrelo sadno cvetico, ki je intenzivna in spominja na jagode rdečih gozdnih sadežev. Okus je saden, z notami jagodičevja. Vino brez maceracije zori v nerjavečih jeklenih posodah in je na vrenju v steklenicah vsaj 36 mesecev. Priporočamo jo kot aperitiv ali ob predjedeh, rižotah, testeninah in belem mesu. Serviramo jo pri temperaturi med 4 °C in 6 °C. Odlična penina za najboljše prijatelje.

PENINA tera

1 vinski kupon

 

Teranova penina Tera je pridelana iz terana po Charmat metodi. Grozdje najboljše kakovosti je trgano ročno v poznem septembru. Ima intenzivno rdečo barvo z vijoličnimi odtenki. Penina ima poln, izrazit, svež, saden in suh okus in je zelo prijetna. Tanini so dozoreli in gladki. Prevladujejo gozdni sadeži, malina, robida in jagoda. Ima zrelo sadno cvetico, ki spominja na maline, robidnice in zrelo črno sadje s pridihom vanilije. Vino macerira 12 dni ter zori v hrastovih sodih in nerjavečih jeklenih posodah. Penina je na mednarodnem ocenjevanju penin Glass of Bubbly Awards leta 2018 prejela zlato priznanje, leta 2019 pa zlato priznanje in Grand Prix za najboljšo penino v kategoriji Fireworks. Priporočamo jo ob krožniku s pršutom, sirom in figami. Serviramo jo pri temperaturi med 4 °C in 6 °C. Penina, ki želi naslednji kozarček.

žgane pijače

VINJAK

2 vinska kupona

 

Vinjak je odležan vinski destilat, ki vsebuje 44 vol. % etanola. Vinjak Vina Kobal je letnik 2009.